Хасково

Промени в пощата след оплакване на читатели на Haskovo.info

ПощатаВ Централната поща в Хасково от днес трябва да има промяна в организацията на работа. Това увериха от „Български пощи“, след като читатели на Haskovo.info се оплакаха от бавното обслужване.

Пълна липса на организация властва в хасковската централна поща, а и в клоновата мрежа, жалват се читателите. Непрекъснато се чака по половин – един час, за да се свърши работа за няколко секунди, пишат те.

По-малки са проблемите в кварталните пощенски клонове, където обикновено се чака само по време на изплащане на пенсиите. Тогава човек или се отказва да ползва услугите на „Български пощи“, или чака поне по един час.

В централната поща обаче проблемът е наистина сериозен. Там на почти всички гишета се приемат плащания за сметки за електричество и телекомуникационни услуги. Това на практика не позволява клиентите на същинските пощенски услуги да бъдат обслужени навреме.

ПощатаГишето за получаване на пратки се обслужва от служителка, която в същото време работи и на още едно гише. Не стига че се чака, защото има много хора, а и отделно се получава забавяне със сноването на служителката от едно на друго гише, пише читателка. Друг допълва, че му се е наложило да чака почти половин час, за да получи пощенски запис, тъй като изплащането им ставало само на едно гише, а там се редели десетки хора, за да си платят сметките.

Още по-сериозно звучи оплакването, че за купуване на един плик също се налага да се чака заедно с всички, които плащат сметки за ток, телефон или кабелна телевизия.

Не може на едно гише да се вършат хиляди услуги и всички да чакат заедно. Пощенските услуги трябва да бъдат отделени от касите за плащане на битови сметки и клиентите да не чакат толкова много, пишат читателите на Haskovo.info.

След като предадохме сигналите до „Български пощи“, от там проведоха разговори с ръководството в Хасково и увериха, че още от днес на всички гишета ще се продават пликове и марки. От октомври предстои преминаването към така нареченото „Интегрирано гише“. Това означава, че на всички гишета ще се извършват всички видове услуги, коментира пресаташето на „Български пощи“ Дора Цветкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

26 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
penka mihailova
penka mihailova
18.09.2012 10:26 10:26

ne sym saglasna stova che v kvartalnite poshti nqma problem .Tam e po syshtiq nachin chakam s chasove da si platq toka, s malko dete sym i mi e mn iznervqshto da chakam i postoqnno da slusham kavgi na chakashtite hora.Sporet men e hubavo kogato davat pensiite da rabotqt pone trima.Jenite ne sa vinovni rabotqt si dobre,vazpitani sa ,no ima period v koito im idavat v poveche zadaljeniqta.Bih pomolila da pomislite vyrhu dumite mi.Mejdu drugoto komentiram lichno poshtenskiq klon koito se namira na vesprema.

anonimen
anonimen
18.09.2012 22:06 22:06

Ne samo nelubezni ami i kradlivi.Nali naskoro edna ot slujitele okrade na horata parite.Abe hora kakvo pravite tam

anonimen
anonimen
18.09.2012 22:10 22:10

O tq ne samo krade ami i qko piiva ,a kolko hora e prekarala ne samo s pari .Takiva hora na obshtestveni mesta nqmat.Upravlqva6tite da si pomislqt.

sasho
sasho
19.09.2012 8:47 8:47

na koyto mu e malka zaplatata da varvi da pase ofsete ili da see tutun na ovata

ИВАНОВА
ИВАНОВА
19.09.2012 8:58 8:58

В ПОЩЕНСКИЯ КЛОН ДО АВТОГАРАТА СЛУЖИТЕЛКИТЕ СА МНОГО ГРУБИ С КЛИЕНТИТЕ,ДА НЕ БИ ДА СА НЕСМЕНЯЕМИ,КОЛКО ХОРА ИМА БЕЗ РАБОТА.ДА НЕ БИ ТЕ ДА СА НАИ-ЦЕННИТЕ КАДРИ.АКО ТАКА СЕ ДЪРЖАТ НА ЗАПАД С ГРАЖДАНИТЕ,ПРОСТО НЯМА ДА СА НА РАБОТА,А ТАМ ПОЩИТЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО,ВСИЧКО СТАВА ПО ПОЩАТА-ПИСМА,КОЛЕТИ И КОЛЕТЧЕТА-DHL,КОРЕСПОНДЕНЦИЯ МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИ И ГРАЖДАНИ,ВЪПРЕКИ,ЧЕ СА С МИЛИОНИ ГОДИНИ ПРЕДИ НАС

Цеци
Цеци
19.09.2012 9:08 9:08

Не е по темата, но е свързано с български пощи. Дразни ме факта, че пощальоните, които разнасят писма не ги пускат в пощите, а ги хвърлят във входовете.

123
123
19.09.2012 13:35 13:35

Ужаса е пълен при автогарата, как не са се сбили още тези същества незнам, то бива кясъци, викове и оплакваня, ама не са в гората все пак. Все се каня да подам оплакване, но наистина трябва да го направя и то не за един или два случая.

Гражданка
Гражданка
19.09.2012 14:20 14:20

Добре е да има интегрирани гишета но те да бъдат не повече от 2, така че когато се наредим да си получим запис или пращаме писмо или колет гражданите които си плащат битовите сметки да не ни гледат на кръвнишки. Объркването е голямо защото в момента битови сметки могат да се плащат от всички гишета а записи и писма се пращат само от определени. Разбирам че на служителките им е много трудно и това ги бави да влизат в 5 различни програми, това ги изнервя и си го изкарват по клиентите. Но и мен ме изнервя че някои от служителките са много закостенели и работят много бавно с клавиатурата и това прави опашки. Но те въобще не се трогват и гледат разсеяно или си говорят помежду си.И така се получава че наистина има 1 или 2 съвестни служителки които си гледат работата и много които се разхождат. Нека някой от ръководството да отиде без да знаят и само да ги погледа как се шляят. И друго не разбирам защо стъклата им са затъмнени отвътре и те не виждат какви опашки се вият отвън.По специално визирам гише №5 в централна поща Хасково. Тези които заместват трябва да са наясно със задълженията и функциите на титуляра. За клоновете не ми се говори те са под всякаква критика.

Иванов
Иванов
20.09.2012 8:09 8:09

Български пощи е най закостенялата комунистическа корпорация .Нищо не се е променило раздута администрация ниско заплащане и некомпетентни началници нямащи си хабер от работата .Повече са началниците редящи пасианси по компютрите си от колкото касиерите. Кой началник ще поеме отговорността за служителката,която измами толкова много хора или и те са намесени. Тази измама е ставала с години, къде са спали през това време.
За касиерките мога да кажа ,че има само няколко от тях, които си вършат работата бързо и сръчно другите може да ги пратите да разнасят вестниците .

АЗ
АЗ
20.09.2012 21:44 21:44

О ИСКА ВИ СЕ ДА РАЗНАСЯТ ВЕСТНИЦИТЕ,НО ТОВА ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СИ ПОДАВАЛИ МОЛБИТЕ ЗА ПОЩАЛЬОНИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ УНИЖАВАТ ДА ВЪРШАТ ТОВА!ПЪК ЗА ТАЗИ РАБОТА СЕ ИСКА ЯКО ДУПЕ…ЧАНТАТА Е МНОГО ТЕЖКА,УЧАСТЪЦИТЕ ОГРОМНИ,ПЕЧЕ ЯКО,ВАЛИ – ГЪРМИ,ЗИМАТА СТУДЕНО,ПЪРЗАЛКИ И Т. Н.ЧЕ ЩО ДА НЕ СИ СТОЯТ НА КЛИМАТИЦИТЕ И ДА СИ ВЗЕМАТ ЗА НИЩО ЗАПЛАТИТЕ???

111
111
21.09.2012 17:26 17:26

що не спрете с тъпите си коментари като не сте запознати
лесно е да се говори отстрани когато не знаеш как стоят нещата
българина е голям спец за всичка всичко знае всичко разбира
като толкова можете и знаете защо не си подадете молби за работа в пощата като точно сега търсят касиери
хайде да видим на кой от вас му стиска да влезе да работи там

Анонимен
Анонимен
21.09.2012 17:29 17:29

Никой няма против служителите в пощата, поне аз нямам. Проблемът е в организацията на работа и малкото служители.

Анонимен
Анонимен
18.09.2012 22:03 22:03

Kakvo da govorim kato obraha na horata parite to4no v BG POSHTI .Shtom i slujitelite kradat .I kakvo stana s vaprosnata kradla da si varne parite na horata .Za tova da pomislqt otgovarq6tite.

идиот
идиот
18.09.2012 17:36 17:36

Абе какви идиоти са тия дето си плащат сметките в пощата, сега сме 21 век и има интернет, има де*итни, кредитни карти, има банкомати! май само идиотите висят по часове в пощата за да плащат!

Илиян
Илиян
18.09.2012 10:43 10:43

Защо си мислите, че ще се оправят нещата след тази така наречена „организация“. Не знам защо още се нтискате по тези опашки да плащате сметки. Сигурен съм че 90% от хората, които плащат сметки в пощата имат де*итни карти и интернет у дома. Онлайн плащането е достъпно, само е необходимо малко усилие да се регистрирате (няма да казвам къде за да не стане реклама) и се осигурявате комфорта да си оправяте сметките от дома.

Иванова
Иванова
18.09.2012 12:05 12:05

Дано стане тази организация!Наистина е ужасно преживяване да си купиш плик и марка(рядко се налага-има ел.пощи)…,но все пак….
А,служителите зад гишетата-много бавни и нелюбезни-навикват хората,дразнят се от въпроси….и много държат да си ползват почивката на секундата!
Може да се помисли и за някакви униформи.
Очаквам с нетърпение новата организация!

ЧАВДАР ВОЙВОДА
ЧАВДАР ВОЙВОДА
18.09.2012 12:12 12:12

ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА КОГАТО СЕ ГОВОРЕШЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПОЩИТЕ КАЛПАВИТЕ СЛУЖИТЕЛКИ НА ГИШЕТАТА НИ БУТАХА В РЪЦЕТЕ ПОДПИСКА ПРОТИВ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ДА СЕ ПОДПИСВАМЕ КАТО СЕ ОТКАЗАХА ОТ ТОВА УПРАВНИЦИТЕ СЛУЖИТЕЛКИТЕ ОЩЕ ПО-МУДНО И МАНКЬОРСКИ ЗАРАБОТИХА.ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ Е ЗА НОВИ ХОРА,А ТЕЗИ СИМУЛАНТКИ -НА НИВАТА

анонимен
анонимен
18.09.2012 12:39 12:39

Винаги в пощата е царяло голям хаос в организацията на работата.Само че нали знаете рибата откъде се вмирисва…При всеки сигнал от граждани се обещава от ръководството за промени на работата и до там.Пликове и марки в централна поща се продаваха на всяко гише само че никой не го правеше за да не се преуморат случайно служителите.Забравете за нова организация.Какво означава интегрирано гише-едно гише пак да работи всичко и хората да продължават да се редят на опашки а другите гишета само една дейност.Отдавна мина времето когато“ Клиентът винаги има право“ -това беше мотото на пощенските служители.Сега всеки си гледа интереса и никой незастава на отсрещната страна.

анонимна
анонимна
18.09.2012 12:54 12:54

Аз съм доволна от пощата!
Служителките са малко, работата им е много ,а и работят за без пари.
Aко и вие вземахте техните заплати и вие толкова щяхте да работите/те даже много работят за тези пари/.
А защо ние клиентите не се замислим как се държим с тях!

tanya
tanya
18.09.2012 13:43 13:43

здравейте на всички учаснтици и „потърпевши“ във форума и извън него.клиентите на български пощи са едни от най привилегированите в сравнение с тези в другите институции.цялата тази организация,която вие наричите дезорганизация е направен с цел улинеснение.да помислим от другата страна.ако сте клиент който иска да получи запис и чакал никакво време на гишето и в същото време има и сметки за плащане редно и приемлово ли е след тово да се нареди на нова каса за да погаси задължениата си за ток,вода,телефон.и редно ли е ако обособияване на гише означава днес за запис да чакат 50 човека а на касата за ток 250 дали и съотношението на заетост на обслужващия персонал ще е еднакъв и рационален по отношение на натовареност и заплащане.тук не става въпрос за ден или два това е ежедневие.просто на нас българите проблема ни е в това, че не можем да сме търпеливи, изнервени и сърдити, заради толкоз други външни фактори.ние всички много разбираме от всичко и как една система може да се измисли така че да задоволи желанията и капризите на целия този поток от хора който дневно минава.това са стотици дори хилядя човека дневно.просто за мен пощата трябва да си върне доверието и респекта към гражданите.така както е банките и други социални организации където всеки най-търпеливо и скромно си чака на реда.а в пощата са един върху друг едвали не и се надпреварват и карат кой пръв да си подаде писмото,записа или картончето за ток.

Веспрем
Веспрем
18.09.2012 13:49 13:49

Аз също мога да кажа за клона на веспрем ,добре си вършат работата жените ,но мисля че работата им е много и поне още един служител трябва да има там .И другото което искам да кажа е,че е добре да помислят за отоплението на тия хора неможе зимата да се отоплят е дин радиатор.

njhuy
njhuy
18.09.2012 16:22 16:22

njhyu

Петя Ганчева
Петя Ганчева
18.09.2012 16:35 16:35

По повод публикацията за обслужването в Централна поща Хасково искам да кажа, че клиентите трябва да бъдат търпеливи и лоялни не само към останалите клиенти, но и към служителите на Български пощи, които добросъвестно си изпълняват задълженията. Що се отнася до ръководството на ОПС Хасково, със сигурност си е свършило добре работата, като е създало оптимална организация за своевременно и качествено обслужване на клиентите. Разбира се, че има дни, в които има големи опашки, това е съвсем нормално и неизбежно. Особено в дните на плащане на пенсии, когато пенсионерите, получавайки си пенсиите се нареждат на другите гишета, за да си платят сметките за ток, телефон и т.н. Излишно е в такива дни да се създават напрежения, които да пречат на нормалната работа на служителите. Нужно е търпение и от двете страни. С въвеждане на Интегрираното гише, на всяка каса ще се предлагат всички видове услуги, като по този начин клиентите ни ще бъдат максимално улеснени. Български пощи е институция със стари традиции, доказала се във времето.

клиент от време на време
клиент от време на време
18.09.2012 16:45 16:45

Служителите в пощата може и да нямат вина за ситуацията, но не може хората да са „лоялни“ към тях, защото организацията наистина е под всякаква критика. И какво означава, че Български пощи имала традиции и се била доказала във времето? Това е пълен абсурд – точно, защото е от бившите държавни галеници, затова работата е вмирисана. За да се издържат сключват договори за приемане на сметки на всякакви фирми и накрая точно пощенските им услуги не стават за нищо.

редовен клиент
редовен клиент
18.09.2012 17:03 17:03

Ако Български пощи е институция с традиции,това не значи,че и служителите там трябва да са несменяеми.Посочвам конкретно-клон 4.Нелюбезна служителка,даже груба.Вечно мрънкаща,колко им е много работата,и колко трудно се работи с хора.А и не може да чакам на опашка 1 час,за да си купя плик, и още толкова,за да изпратя писмото.И ако от дългата опашка не протестират,че пререждам за един плик,служителката ме навиква.Така,че г-жо Ганчева-сега ви пиша неофициално-другия път очаквайте жалбата!

лили иванова
лили иванова
21.09.2012 20:33 20:33

наистина защо всички които плюете служителите не седнете да работите като тях да ви видя. направо ще ви се стъжни. хора пари обиди и всякакви там мизерии и това за мизерни заплати .всичко идва от там че няма работа и касиерите са без алтернатива иначе и минута няма да стоят на таза лудница. аз съм клиент на пощата и съм доволен от обслужването. момичетата са бързи и точни с хората и са много готини.

Back to top button