Хасково

Викат репортерки да защитават Бареков по делото за 1 лев

Живото предаванеХасковският окръжен съд  допусна топ репортерките на ТВ7 Диана Радева и Инна Пелева и Росалина Георгиева, която е от екипа на сутрешния блок на телевизията, да свидетелстват по делото, с което журналистът Николай Бареков обжалва присъдата на Хасковския районен съд.

Haskovo.info припомня, че през март тази година районните магистрати определиха Бареков да заплати на кмета Георги Иванов 1 лев заради обиди и клевети по негов адрес, изречени в директно телевизионно предаване. Съдът наложи на журналиста административна глоба в размер на 2500 лева.

В ефир Бареков изрекъл „обидни за градоначалника квалификации„. „Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога… Той се има за божество …. с цял поменик от престъпления … крадец на църковни имоти … имал незаконна вила в чашката на язовир „Клокотница“ – това са само част от цитираните в съда изявления на Николай Бареков. Сред думите са и твърденията, че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

За пореден път Николай Бареков не се яви на съдебното заседание. За първи път обаче дойде упълномощения от него адвокат Менко Менков. Той потвърди желанието на журналиста да даде лично обяснения и поиска да бъдат направени две справки. Едната да бъде изискана от  Съдебната палата и да съдържа извършените проверки в община Хасково по време на кметуването на Георги Иванов и заключенията от инспекциите, а другата – от Прокуратурата на България за образуваните наказателни производства срещу градоначалника и решенията по тях.

Тричленния съдийски състав с председател Милена Петева не допусна като доказателство справката от Съдебната палата и възложи допълнителна задача на вещото лице, изготвило техническата (фоноскопска) експертиза по делото, да възпроизведе текстово изказванията на всички участници в директното телевизионно предаване. Според съдиите във възложената от Районния съд експертиза са отразени само изявленията на Бареков.

Следващото заседание по делото е на 6 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ma4u pik4u
ma4u pik4u
20.09.2012 14:00 14:00

A stiga be!“ Duduk“ s ‘dalaveradziq“ se sydi ….. tui e poredniq absurd a Absurdistan.

Back to top button