Хасково

Задържан за контрабандата на дрога за 1.7 млн. лв. поиска свобода

34-годишният Петко Балкански, задържан за контрабандата на близо 48 кг. марихуана и 3.3 кг. кокаин на обща стойност 1 751 280 лева, поиска изменение на мярката за неотклонение в по-лека.

Haskovo.info припомня, че на 10 февруари 47-годишната Маринела Динкина от Перущица беше обвинена в опита за контрабанда на дрогата. Тя беше арестувана на ГКПП „Капитан Андреево“ на път за Турция. Наркотиците бяха открити в специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки.

По-късно тя беше освободена от ареста и е с мярка „подписка“, а като подбудител и помагач беше задържан Митко Каварджиев и Петко Балкански като помагач. Двамата са родом от Пловдив, но живеят в Съединение.

Според съда не е разколебано обоснованото предположение за съпричастността на Балкански. Има опасност да се укрие или извърши престъпление. Не са настъпили изменения в обстоятелствата, при които първоначално е била взета най-тежката мярка за неотклонение. Единствената адекватна мярка е „задържане под стража“ и молбата на обвиняемия не е уважена, допълват от ХОС.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Заловената с дрога за 1.7 млн. лв. отрича да е знаела за тайника в буса

Задържаха още двама за контрабандата на наркотици за 1.7 млн. лв. през Капитан Андреево

Освободиха задържана за контрабандата на дрога за 1.7 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button