Хасково

Потушиха пожара в полигона край хасковското село Корен

Пожар, архивПожарът, предизвикан от стрелби на военните от полигона край хасковското село Корен, вече е потушен, съобщи за Haskovo.info инспектор Пламен Петков от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал вчера около 18:00 часа.  „Минал един самолет, на няколко пъти са пуснали бомби и огънят се  възпламенил. Вземат мерки военните, но заради вятъра и сухите треви обстановката се е усложнила“, коментира кметът на село Елена Иван Иванов.  

В гасенето на пламъците се включват 7 екипа огнеборци, 55 военни и лесничеи. 

По обяд огнището край село Елена бе локализирано. Втория фронт на пожара, който се развиваше към язовир Иваново, бе овладян няколко часа по-късно

Равносметката е унищожени 1800 дка широколистни гори и лесонепригодни площи. Въпреки, че огънят вече е потушен на място до края на деня ще останат да дежурят 3 противопожарни автомобила.

„През следващите дни синоптиците прогнозират оранжев и червен код за Хасковска област. Нищо добро не ни чака“, коментира началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Вълчев. 

Местните хора се притесняват, че полигона край Корен може отново да пламне, тъй като стрелбите вчера са били подготовка за учението, което утре ще се разиграе на военния обект.

Видео Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕДИН
ЕДИН
26.09.2012 16:41 16:41

На тая криза,стрелби,на всичкото отгоре и пожар,не е за сефте ама до кога?Навремето всяко поделение си имаше пожарни коли,къде са сега.Кой ще плати излизането на пожарните,разходите по гасенето и т.н.КОЙ?

Иванова
Иванова
26.09.2012 18:23 18:23

ВИНАГИ КОГАТО ВОПЕННИТЕ СА НА ЗАНЯТИЯ В ПОЛИГОНА ВИНАГИ ПРЕДИЗВИИКВАТ ПОЖАРИ,ПО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА. КЪЩИТЕ В СЕЛАТА ОКОЛО ПОЛИГОНА СА ПРОПУКАНИ,ГОРИТЕ ИЗПЕПЕЛЕНИ,КОСТЕНУУРКИТЕ ОВЪГЛЕНИ.И…НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ СПРЕ ТЕЗ ВОЕННИ БЕЕ ХОРАААА ГЪРМЯТ И ПАЛЯТ И БЕЗ ДА ПЛАЩАТ…….

army
army
27.09.2012 0:05 0:05

Дътжавата кой можи.. военните си правят учението, какво са виновни че има треви и от малка изкрица ще пламне всичко. Всички много ги мразите ама като стани нещо и айде военните. Хейтари !!

Back to top button