Външни публикации

Как да изберем най-доброто място в самолета?

В днешния свят на необятни възможности и пътуване до всяка точка на света, нискотарифните авиокомпании се превърнаха в първи избор при планиране на ваканция. Но това крие своите рискове – самолетите стават все по-малки, с това и мястото между седалките прекалено тясно, а за да изберем най-добрата седалка в самолета се заплаща допълнително. Всеки, който пътува в Европа, обикновено прекарва само няколко часа в самолета, но при полет през Атлантика или до Азия, който често продължава над осем часа, определено си струва да се запитате: Как да изберем най-доброто място в самолета? Много пътници предпочитат първите редове, тъй като могат да излязат най-бързо. Други резервират местата на аварийните изходи за повече място за краката. Вижте нашите съвети в тази статия!

Спокойствието на първо място: Кое е най-тихото място в самолета?

Когато избираме полет, искаме три неща – да е евтино, удобно и най-вече спокойно. Щом става въпрос за евтини оферти, eSky са се погрижили за това с платформата си, която сравнява цените на всички авиокомпании на едно място, за да ви предложи достъпни възможности за пътуване и по-голям избор от опции чрез гъвкавост по отношение на дата, летище или комбинирани полети. Не забравяйте само, че ако използвате възможността за комбиниране на оферти, която предлага eSky, трябва да резервирате желаното място в самолета и за двата полета. За още трикове за евтино пътуване, прочетете нашата статия „Четири начина да пътуваме евтино“.

Избирайки своето място в самолета, често мислим за достатъчно място за краката или за най-безопасната седалка, но забравяме нещо важно, а именно най-тихата седалка. Представете си, че имате важна презентация, за която трябва да се подготвите по време на полета, така че тишината и спокойствието са важни фактори при избор на място. И това важи не само при дълги пътувания, но и при кратки бизнес пътувания, като вътрешните София Варна полети.

Пътуването със самолет с деца също може да е предизвикателство, за това е добре да изберете възможно най-тихото място в самолета, за да могат децата да поспят. Особеност при семейните пътувания е, че при закупуването на билета сте длъжни да резервирате седалка за детето и един родител.

Дългогодишен пилот на самолет споделя, че колкото по-напред седите, т.е. пред крилата и двигателите, толкова по-добре. Причината е, че звукът се отдалечава отзад, така че шумът е концентриран в края на самолета. По-шумно е и на аварийния изход, защото вратите са значително по-слабо изолирани.

Места в самолета

Кое е най-безопасното място в самолета?

Много хора имат страх от летене и винаги резервират статистически най-безопасното място, независимо дали става въпрос за международни полети или за пътуване със София Бургас самолет. Въпреки че безопасността зависи от много фактори, изследвания и анализи на National Transportation Safety Board (NTSB) в САЩ сочат, че местата в задната част на самолета често имат по-високи шансове за оцеляване в сравнение с тези в предната част. Ако тези места вече са заети, то тогава изберете място над крилата, защото там вибрациите се усещат най-малко и хората със страх от летене ще бъдат по-спокойни. Според изследване на университета в Гриуич местата около аварийния изход са най-безопасни, тъй като до изхода се стига по-бързо при аварийно кацане.

Разтегнете се удобно: Седалки с много място за краката

Всеки копнее за малко повече място за краката, особено при дълги полети. Ако бизнес или първа класа са твърде скъпи за вас, можете да резервирате така наречените XL места на аварийните изходи. Колкото и да са много търсени, повечето авиокомпании таксуват допълнително за тези места, така че лесно ще познаете кои са, като видите схемата на самолета за избор на места. Дори и при закупуването на самолетния билет да не сте решили да резервирате място, можете да го направите по всяко време преди онлайн чекирането. Във вашия акаунт в приложението на eSky имате незабавен достъп до цялата информация относно вашите резервирани пътувания, както и възможност за бързо управление на вашите резервации. По този начин можете да закупите допълнителни услуги и подобрения при пътуване, като например да резервирате седалки с допълнително място за краката.

Back to top button