Хасково

СДС няма да сглобява коалиции, ще влиза в парламента сам

Емил Кабаиванов, снимка от СДСГотвим се за самостоятелно явяване на парламентарните избори. Няма да сглобяваме нови коалиции с цел да преодоляваме изборни бариери. За съжаление нито едно от двете коалиционни форми, в които участвахме, не доведе до разширяване влиянието на СДС. Това заяви лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов, който е в Хасково, за да участва в заседание на Областния съвет на партията.

СДС смята, че БСП иска да използва референдума за АЕЦ Белене, за да стегне редиците си. Провеждането на допитването ще коства 30 млн лв, а само за зимното почистване на пътищата във всички общини на България са нужни 40 милиона, аргументира се Кабаиванов. Въпросът към гражданите е противоконституционен, ГЕРБ попада в юридически капан и най-вероятно ще промени формулировката. Нашата позиция е гражданите да не участват в този референдум, каза още лидерът на СДС.

Според СДС бюджет 2013 не осигурява провеждането на реформи в публичния сектор, системата на сигурността, здравеопазването и пенсионната система. Бюджетът не помага на малкия и средния бизнес, на хората с ниски доходи и на пенсионерите. В този му вид ние няма да подкрепим бюджета, как ще гласуваме – ще решим на предстоящото заседание на националното ръководство, категоричен е д-р Кабаиванов.

Лидерът на СДС, който е и кмет на община Карлово, иска държавата да децентрализира финансите. Общините сега например нямат средства за дялово участие в проекти по европейски програми. Без регионална и местна политика няма да настигнем държавите, към които се стремим, смята той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.10.2012 21:08 21:08

Кои бяха СДС. С разцепването на трудно закрепилата се Синя коалиция си забиха сами нож в гърба. До следващите избори може и да се самозакрият. Под диктовката на ГЕРБ или на Кунева разбиха дясното пространство.

Станимир Александров
Станимир Александров
20.10.2012 21:09 21:09

Слушай бе тъпанар-какво СДС сте и в какви избори ще участвувате и какви реформи ще правите- че вие ликвидирахте всички отрасли и заличихте България- а ГЕРБ ще я превърне в пустиня.

Анонимен
Анонимен
21.10.2012 9:09 9:09

Ще влезете не в парламента ами на майка си в п**ката я…

РР
РР
21.10.2012 12:17 12:17

От народната любов не можеш да избягаш.

Back to top button