Хасково

30% икономия за Езиковата и „Васил Левски“ след санирането им

Пресконференцията30% икономия на енергия и респективно икономия на пари – това ще е резултатът за хасковската езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и СОУ „Васил Левски“ след приключване на санирането на двете училища.

Реновирането на школата се извършва по проект, спечелен от Община Хасково. Дейностите по него са започнали още през март, но реално ремонтите в училищата стартираха през септември, обявиха на пресконференция днес ръководителите на проекта.

„Независимо, че дейности се изпълняват в учебно време, има добре направена организация, която да гарантира безопасността на децата“, коментира заместник – кметът Нели Станева.

Санирането на училищата трябва да приключи най-късно през октомври догодина. Тогава ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще може да се похвали с нова топло и хидроизолация, ремонтиран покрив, нови котли и радиатори.

„В СОУ „Васил Левски“ нещата са малко по-сложни, тъй като сградата си има каменна облицовка и тя трябваше да се запази“, обясни ръководителят на проекта инж. Даяна Добрикова. Затова там топлоизолацията се полага от вътрешната страна на външните стени. Отоплителната система в СОУ „Васил Левски“ също ще бъде реконструирана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button