Хасково

Ученици почетоха будителите с тържествен час на класа

ПГМЕТТържествен час на класа, посветен на Деня на народните будители, организираха ученици от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Те припомниха на своите връстници кои хора наричаме будители, както и историята на празника.

Младежите представиха и специална презентация, направена за празника. В нея те разказаха за живота и делото на Паисий Хилендарски, Софроней Врачански, Неофит Рилски, Найден Геров, Петър Берон, Васил Априлов, Любен Каравело, Матей Преображенски, Панайот Волов, Тодор каблешков.

Специален гост на празника бе депутатът Катя Чалъкова, която след това се срещна с учителите от гимназията, за да обсъдят наболели проблеми в сферата на образованието.

 ПГМЕТ  ПГМЕТ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
29.10.2012 18:44 18:44

Браво на учителите и учениците от ПГМЕТ Хасково че са се досетели че има и Българи Будители на които дължим свободата си и даже името си!

Back to top button