Хасково

Масларова кани хасковските депутати да си говорят за бюджета

ПресконференциятаЕмилия Масларова смята да покани на дискусия всички депутати от Хасково. Тема на разговорите ще бъде бюджетът за следващата година, а идеята е между четенията в парламента да бъдат предложени промени.

Това е бюджет, който ще доведе до съмнително развитие и увеличаване на бедността, категорични са социалистите, които днес провеждат срещи с обществеността в областта. На практика приходите в следващия бюджет са по-малки от тези през 2008 година, уточниха червените. Те настояват за връщането на прогресивното подоходно облагане, което беше отменени по времето на тройната коалиция и тогава беше заменено с плосък данък върху доходите. Според социалистите тази мярка била временна и била изпълнила целта си. Сега било по-нормално по-богатите да внасят повече.

България ще изгуби поне 500 милиона от европейските пари заради некомпетентността на управляващите, алармираха още социалистите. Повечето пари са по програмата за развитие на селските райони.

Една и съща фирма е спечелила 9 от 15 позиции при обществената поръчка за доставка на стоки за помощите, които се раздават на бедните, обявиха още от БСП. Освен това тя била дала цени, доста по-високи от пазарните. Не стига, че се доставят развалени храни, но те ни излизат и супер скъпо, негодуват от партията. Те дадоха пример, че захарта се доставяла на цена от над 2,20 лева за килограм при пазарна стойност под 2 лева, а олиото за бедните се плащало на 3,20 лева за литър при цена с 50 стотинки по-ниска на борсите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.11.2012 19:26 19:26

И да си говорят, и да не си говорят, ще го отнесем ние, а те всичките са едно

Back to top button