Водещи новиниЛюбопитно

Излет за наблюдение на птици в парк „Кенана“

Излет за наблюдение на птици край Хасково организира на 5 октомври Българското дружество за защита на птиците. Сборният пункт е „Арката“ в началото на парк „Кенана“ от 8:30 часа.

Поводът е традиционно отбелязва Европейските дни на птиците. Всяка година през първия уикенд на октомври BirdLife International и партньорите й в 35 държави празнуват удивителния свят на миграцията. През този период от годината милиони мигриращи птици напускат Европа, за да се отправят към местата си за зимуване на юг.

Акценти в многобройните събития, които се организират в Европа и Централна Азия, са опазването на птиците и техните местообитания, активното ангажиране на широката общественост с природозащитни каузи, събирането на статистически значима информация за разпространението на видовете птици в отделните държави.

Най-голямото събитие в партньорската мрежа на BirdLife се организира от 1993 г. насам. През тези години почти 1,3 милиона души са наблюдавали над 104 милиона мигриращи птици, информира БДЗП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button