Любопитно

Богатство от храни на фермерско изложение в Тополовград

Земеделски производители от общините в района на Сакар участват в днешното фермерско изложение на Фестивала на царския орел в Тополовград, за който Haskovo.info писа.

Ахчак от село Българин и Бисер, мезета от Любеново, зеленчуци от Любимец, тахан от Харманли са само част от продуктите, които гостите на феста ще могат да опитат.

Вниманието ще привлекат натурална алкохолна напитка, направена от 3 сорта български ябълки по рецепта на винарска изба, продукти от биволско мляко, бадеми от Сакара. Ценителите на кулинарията ще забележат меда от растението облепиха, няколкото сорта круши, от които се приготвя сладко, мармалад, ракия, сушени плодове и други ароматни вълшебства. Интерес ще събудят произведените от шафрановия минзухар подправка, сапун, чай, мед, восък, бонбони.

ФестивалЧиталища от различни села ще предложат на посетителите дегустация на традиционна масленица, сладки, катми, катмери, лютеница, сладко от зелени и зрели смокини, сок от бъз. Содени колачета, чукан чесън и домашно изпечен хляб, баници, бърканица допълват разнообразието от храни от родната трапеза.

Майстори на народни художествени занаяти ще покажат гаванки, дъски за рязане, битови предмети, осветителни тела, подноси за сервиране, декорации от дърво, сувенири.

Фестивалът на царския орел ще събере на едно място природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави в честване на уникалната природа и култура на Сакарския регион, казват организаторите от Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовград.

Тополовград посреща фестивал на царския орел

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button