Хасково

Над 12 000 без работа през октомври, безработицата расте

Image 11,8% е равнището на безработица в Хасковска област през октомври. Без работа са били 12 304 души. Спрямо септември броят им се е увеличил с 86, информира днес началник-отдел „Услуги по заетостта“ към Регионалната служба по заетостта Соня Стайкова. Най-ниска е безработицата в Свиленград – 9,3 %, а най-висока в Симеоновград – 26 %.

779 безработни са започнали работа през октомври или с 244 повече спрямо същия месец на миналата година. На работа са устроени 240 младежи до 29 години. Общо заявените работни места са били 337.

В програми за заетост и мерки за обучение от началото на годината са включени 471 безработни лица.

Голям е интересът на работодателите по схемата „На път“, отчитат от Агенцията по заетостта. По нея те могат да кандидатстват с проекти за осигуряване на организиран транспорт до и от работното място за заетите в съответното предприятие лица, за период до 12 месеца. Помощта, от която могат да се възползват, е от 20 000 до 390 000 лева.

80 работодатели са подали документи по схемата „Безопасен труд“. Чрез нея те могат да подобрят условията на работа и социалните придобивки на своите работници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button