Хасково

Свиленградски ресторант пробутва 11 кг негодно месо

Image 11,4 кг месо с изтекъл срок на годност бяха открити в свиленградски ресторант при проверка на инспекторите от Агенцията по храните. 1,5 кг негодно месо е открито и в бистро в Хасково. Свинският врат е бил без задължителния етикет. Цялото количество е насочено към екарисаж, а на нарушителите са съставени актове.

Общо 157 проверки в търговски обекти в региона са извършили през миналата седмица от Агенцията. Съставени са 2 предписания и 7 акта на стойност от 1000 до 2000 лева.

Сред глобените е кухня кетъринг в Хасково, при която са открити нарушения по техническата част на материалната база. Акт е отнесло и бистро, което не е водило редовни записи по самоконтрол, както и клуб, който е отворил без задължителната регистрация по Закона за храните.

В Харманли инспекторите са засекли стоки с изтекъл срок на годност, които са иззети.
Други 2 акта са съставени в Тополовград. Първият е в заведение за обществено хранене, където човек от персонала е нямал задължителната здравна книжка. В местен магазин пък са се продавали негодни хранителни стоки.

Проверките на Агенцията по храните в момента са засилени, заради предстоящите празници около Коледа и Нова година. Следи се най-вече за хигиената в магазините и заведенията за обществено хранене.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button