Любопитно

9-годишната Божидара прочете близо 300 книги за година

Божидара Христова9-годишно момиче от Хасково постави рекорд по четене. Само за една година тя е успяла да протече 262 книги.

Томчетата ученичката от СОУ „Паисий Хилендарски“ Божидара Христова е заела от Детския отдел на регионалната библиотека, където е най-активният читател. За това си постижение момичето бе наградено с приз и безплатен абонамент през тази година.

Божидара се регистрирала в библиотеката в първи клас, но се научила да чете преди да тръгне на училище. Първата й книжка била „Пинокио“. Българските народни приказки са й любими. Сега чете поредиците от нашумелите детски автори Бевърли Клиъри и Роалд Дал, където също се бори за награда.

Не обичам да стоя пред компютъра, защото не ми е забавно, сподели Божидара.

Въпреки че води в класацията по четене, тя не е единствената редовна посетителка в детския отдел на библиотеката. Оттам отчитат 30 000 посещения през миналата година и над 2 000 новозаписали се деца. Най-малкото регистрирано дете е само на 2 години.

Видео Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.01.2013 17:34 17:34

tova momi4e trebva da se osvidetelstva ot psihiatri ne e normalno na tazi vazrast da se pro4etat tolkova knigi!!! na tazi vazrast trebva da si igrae i kontaktuva s deca a ne s izmislenia sviat na knigite! deteto trebda da se otneme ot roditelite i da se dade na socialnite !

Диана
Диана
16.01.2013 10:37 10:37

И какво лошо има в това, че е прочела близо 300 книги, това е много хубаво, дори похвално. А може би е за предпочитане да виси пред компютъра и да си разваля очите, така ли? И се научи да пишеш на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и едва след това критикувай ХОРАТА като това дете, които са заслужили!!! АМАН ОТ НЕГРАМОТНИЦИ КАТО ТЕБ!!!

Гостенка
Гостенка
16.01.2013 10:58 10:58

Напълно подкрепям коментара на Гост. На такава новина – такъв коментар. При положение, че децата едва прочитат 10-те книги от задължителната литература за цяло лято, сметнете колко книги могат да се прочетат за една година. Това, че книгите са взети от библиотеката, не означава, че са прочетени.

Анонимен
Анонимен
17.01.2013 16:56 16:56

aman ot umnici i gramotnici halal da sa vi vsi4kite i tova dete 6te e asocilno sled vreme 6toto ne kontaktuva s hora a s knigi na tazi vazrast pak kazvam ne e normalno! a vie si komentirayte kvoto si iskate vremeto 6te pokaje koy e bil prav !!!!

Back to top button