Хасково

Бюлетините за референдума пристигнаха

Бюлетини и пликовеБюлетините за гласуване на предстоящия национален референдум на 27 януари  пристигнаха в Областна администрация Хасково.  Техният брой е 249 000 и са достатъчни за 100%  гласуване

Вчера бяха получени и необходимите количества пликове.  Бюлетините ще бъдат съхранявани в Областна администрация Хасково и от следващата седмица ще бъдат разпределени по график до всички общини в областта.

Бюлетината за референдума ще е защитена. Тя ще е бяла. На нея ще е изписан въпросът за референдума, и възможните отговори – „Да“ и „Не“ в две квадратчета, по указания на ЦИК окончателният й вид се пази в тайна, за да не се фалшифицира.

 До 19 януари е крайният срок за поправяне на грешки в избирателните списъци. Ако това право бъде отказано на хората, те могат да обжалват пред съответния районен съд, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Изготвянето на избирателните списъци непрекъснато се актуализира.

Получени са и средствата за  общините в Хасковска област, необходими за логистичното осигуряване и финансовите разходи по провеждането на Референдум 2013 на обща стойност 85 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
referendum
referendum
18.01.2013 14:26 14:26

dali shte se u4i sled referenduma

Back to top button