Хасково

Замкмет в Ивайловград хвърли оставка дни преди празника на града

Стефан ТоневОбщина Ивайловград остана без единия си заместник-кмет. Стефан Тонев е подал оставка в петък и тя вече е приета, потвърди пред Haskovo.info бившият вече заместник-кмет. Така от днес Диана Овчарова е с един заместник – Виолета Недялкова от ГЕРБ.

Напусналият Тонев е от СДС. На изборите партията му подкрепи на втория тур кандидатурата за кмет на ГЕРБ – Диана Овчарова.

Тонев обясни, че има много нередности, които са го подтикнали да подаде оставка. „Последното, което преля чашата, за да взема това решение, е новоизбраният почетен гражданин на Ивайловград Божидар Димитров„, каза Стефан Тонев.

Нямам нищо против историка и професора, тук говорим за заслуги. Аз съм родом от Ивайловград, тук живея и не ми е безразлично кой ще се нареди до другите избрани почетни граждани„, коментира вече бившият заместник – кмет.

Haskovo.info припомня, че скандалът с избора на почетен гражданин в Ивайловград се разрази миналата седмица, когато местният Общински съвет трябваше да гласува предложението на кметът Диана Овчарова. Представителите на БСП напуснаха залата по време на гласуването на точката. Те дори поискаха тя да отпадне от дневния ред, тъй като постоянната комисия по Култура не е подкрепила проекта за решение.

От друга страна общинските съветници обявиха, че са обидени от факта, че в предварителната програма за празника на града 14 февруари, името на Божидар Димитров бе обявено много преди решението да бъде гласувано на сесията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
олелеее
олелеее
12.02.2013 19:01 19:01

Гербаджийски калинкииииииии!

Back to top button