Хасково

Нови технологии превръщат учебните часове в забавни игри

ПрезентацияДва нови образователни софтуера бяха представени днес на учители от Хасково на семинар-демонстрация в Младежкия център. Те помагат да учениците по лесен и забавен начин да усвояват учебния материал.

С една от иновативните компютърни технологии от 3 години вече работи димитровградското училище „Любен Каравелов“, което е едно от пилотните в страната. Системата е внедрена в 5 класа от начален курс като използва компютър и мултимедиен проектор. Децата работят в екип и с помощта на мишка решават задачи и тестове по различни предмети под формата на игри.

ПрезентацияУчителите трябва да сме гъвкави и да бъдем в крак с времето. Интересът на децата нараства и те влизат с удоволствие в час, коментира пред Haskovo.info Йорданка Първанова, която преподава на втори клас в „Любен Каравелов“. Тъй като софтуерът е скъп, което е основната пречка пред училищата, родителите сами са дали средства за закупуването му. Използвам софтуера предимно за преговаряне на стари уроци, но той е удобен и за нови знания. Предимството е, че всеки учител може сам да си разработи урока, допълни Първанова.

Втората технология използва движенията на децата, което става с помощта на сензор и тук мишки не са необходими.  Софтуерът се управлява с помощта на жестове и реагира на естествените движения на играчите. Той съдържа 6 образователни игри по математика в начален курс. След като учителят избере тема, системата автоматично адаптира тяхното съдържание. Децата решават различни задачи като играят в отбор като например пукат балони с ръце, отбелязват голове във футболна игра като ритат с крака или  разпределят ябълки по клоните на дървета.

Презентация  Презентация 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button