Хасково

Експерти бавят делото за убийство в Корен, отнасят глоби от 500 лева

Дело за убийствоВещи лица отложиха за пореден път делото срещу 30-годишният Младен Младенов от село Корен. Той отговаря пред 5-членен състав на Хасковския окръжен съд в изнасилване и убийство на 78-годишната Милка Стефанова, извършено навръх Великден, миналата година.
Експертите Гергана Стефанова и Ивайло Чепински от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология, които трябваше да бъдат разпитани днес, са уведомили съда, че не могат да присъстват, заради „служебни ангажименти“. Те станаха единствена причина за неприключване на делото и тъй като не са посочили конкретен повод за отсъствието си, съдът счете, че отсъстват бепричинно и ги глоби с по 500 лева.

Разпитът на експертите е наложителен, заради противоречия в направените експертизи. Става въпрос за косъм, иззет от бельото на подсъдимия. Според заключение на Стефанова, която е направила офтамологична експертиза, иззетият косъм е недостатъчен за извършването на ДНК-анализ. В същото време другият експерт Чепински е направил ДНК-експертиза на косъма, която потвърждава категорично, че той е от жертвата.

Въпреки противоречието, прокурор Дарина Славова бе готова да се откаже от разпита на вещите лица, за да може делото да приключи днес. Тя обаче постави въпросите, които има към тях и остави на съда на прецени.

Искат да ни поставят на колене. Ние гледаме дело за убийство и заради тях не можем да го приключим, заяви адвокатът на подсъдимия Младенов Георги Зарчев, който настоя вещите лица да бъдат глобени.
Процесът не може да приключи вече 8 месеца и се отлага да 5-ти път, два пъти – по вина на експертите.
Ако и на следващото заседание те не се явят, съдът ще предприеме други мерки срещу двамата.
Делото продължава на 29 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button