Регион

„За Харманли“ с отличие за забравените след наводнението засегнати села

Наводнението в БисерАсоциацията на европейските журналисти – България отличи в категорията гражданска журналистика блога “За Харманли“, създаден от Янина Танева след голямото наводнение през февруари миналата година.

Под заглавие „Държава за показ: Наръчник за потопяване на сушата“ авторката отбелязва, че присъствието на висши политици в Бисер в дните след трагедията са отклонили медийното внимание от останалите засегнати селища. Положителното в случая е, че част от големите медии не останаха безразлични към проблемите, за които сигнализира Танева, и насочиха вниманието си към пострадалите от бедствието в Харманли и другите селища от района, казват в Асоциацията на европейските журналисти.

Наградите на асоциацията в класацията за 2012 г. имат единствено морално изражение.

АЕЖ е независима международна асоциация, която събира журналисти от цяла Европа чрез членството им в националните секции. Тя подкрепя критичната журналистика в процеса на европейската интеграция и свободата на информация и на медиите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button