Хасково

Йоана от ПМГ трета на Националното по лингвистика

ЙоанаДеветокласничката Йоана Георгиева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ стана трета на Националното състезание по математическа лингвистика.

Надпреварата се проведе от 29 до 31 март в Сливен в рамките на Пролетните математически състезания. В него участваха над 200 ученици от 5 до 12 клас, което е своеобразен рекорд по многобройност в дългогодишната практика на това състезание, коментират от ръководството на хасковската гимназия.

Честта на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ са защитавали Христо Христов – 11Б, Лилия Петрова- 10Б, Йоана Георгиева- 9Б, Магда Сталева- 9Г и Гергина Георгиева- 8Б.

„Задачите бяха трудни и борбата за първите места беше изключително ожесточена“, уточняват от гимназията.

Следващото състезание, за което се готвят възпитаниците на елитното школо, е Националният кръг на олимпиадата по математическа лингвистика от 19 до 21 април 2013 г. в Пловдив. За участие в него от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ има класирани 8 ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button