Хасково

Задържаха серийни обирджии, грабили злато и пари по селата

ПолицияЧетирима мъже, автори на серия от кражби и грабежи на територията на общините Димитровград, Харманли и Симеоновград са задържали криминалистите. Обирите са извършени от началото на годината до средата на март, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Мъжете на възраст 18, 27, 30 и 37 г. са действали в Димитровград, Меричлери и селата Брод, Великан и Длъгнево, където са извършили шест грабежа. Три от тях са на на обществени места и три в частни жилища, където са прониквали чрез взлом. В Харманли, Симеоновград и с. Долно Съдиево са извършени четири грабежа. Обирджиите са задигали предимно златни накити, пари и мобилни телефони.

При грабежите лицата са използвали сила като са нанасяли удари на потърпевшите и са ги заплашвали. В един от случаите са използвали пистолет и метални пръчки.

Част от задигнатите вещи са открити в заложна къща в Стара Загора. Освен за грабежите, лицата са заподозрени и за извършена кражба на 30-килограмова медна камбана в село Великан и кражби в с. Брод от два имота, където са отнели газов котлон, медни казани с различна вместимост, ел.проводници, електрожен, медни казани и велосипед.

Лицата са познати на органите на реда и с предишни кражби. На един от обирджиите е повдигнато обвинение и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършен грабеж при условията на опасен рецидив и му е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button