Регион

Семейството на починалото от кучешка тения дете отказа да се изследва

ИзследваниятаСемейството на 5-годишният Стефан, който в края на март почина от кучешка тения в детската градина в хасковското село Крило поле, отказа да се тества. Това стана днес по време на организирана акция за вземане на кръв в лекарския кабинет в селото.

Въпреки това останалите 30 малчугани дадоха кръв. Пълни кръвни и серологични изследвания бяха направени и на съседи и роднини на малкия Стефан.

Лекарите уточниха че болестта не се предава чрез пряк контакт, но е възможно това да стане от замърсени плодове или зеленчуци.

Пълните кръвни изследвания по принцип се поемат от НЗОК, но в Хасково няма лаборатория, която е сключила договор с касата за серологичните изследвания. За да не утежняват бюджета на семействата от Криво поле, Областната организация на ГЕРБ пое ангажимент да плати изследванията.

От партията заявиха, че са готови да платят и изследванията на майката, бащата и брата на починалото дете ако се съгласят да бъдат тествали.

Резултатите от взетите днес проби ще са готови в началото на следващата седмица.

Изследванията Изследванията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
martin
martin
27.11.2013 18:59 18:59

iskam da vlizam da ledam si4ki moi bliski

Back to top button