Спорт

Тихомир и Минна на косъм от златото в Боровец

ВиоленаСребро при смесените двойки завоюваха хасковлиите Тихомир Баротев и Минна Ангелова на силния международен турнир „Borovec Cup Aerobics Open“, който се проведе през уикенда в планинския курорт. Успехът е много голям като се има предвид, че и за двамата това бе дебют при 15-17-годишните, а зад гърба им останаха елитни състезатели от Румъния, Русия и Унгария.

„Класирането на Тихомир и Минна е прецедент в най-новата история на спортната аеробика – дебютирайки във възрастова група с трудност почти като при мъжете и жените да спечелят медал и само с 0,1 десета да са на крачка от златото“, коментира за  Haskovo.info треньорката в местния клуб „Виолена“ Теменуга Илиева.

Независимо от голямата конкуренция и високата класа на останалите участници нейният възпитаник Тихомир Баротев, който миналата година стана световен шампион, грабна бронз в индивидуалната надпревара при юношите в по-голямата възрастова група. Отлично се представи на турнира и смесената двойка при 12-14-годишните Димана Николова- Ангел Казаков, които останаха втори само на 0,05 стотни след златните медалисти от Турция. Преди седмица двамата хасковлии грабнаха злато на държавното първенство в Боровец, а Ангел стана шампион и при юношите.

На завършилия там вчера международен турнир той се класира пети, а групата на „Виолена“ при 9-11- годишните в състав: Яна Колева, Стефания Фарталева, Сара Димитрова, Дияна Хаджииванова и Никол Кабакова остана на 4-то място.

 Виолена  Виолена

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
учуден
учуден
20.05.2013 15:53 15:53

Интересно, защо нищо не пишете за тези представители от Хасково, които не бяха на косъм, а действително взеха златни медали

Анонимен
Анонимен
22.05.2013 10:36 10:36

nai korympiranata mediq

Back to top button