Спорт

Микяй с бронз от Европейското по борба, Димитър Иванов – пети

Микяй и ДимитърВтори медал от Европейско първенство прибави в колекцията си състезателят от СКБ „Димитровград“ Микяй Наим.
След сребърното отличие, завоювано миналата година, Микяй този път се окичи с бронз.“Това е потвърждение за класата на нашето момче и награда за трудолюбието и професионализма му“, коментират от СКБ „Димитровград“.

След като победи на старта Валентин Займетц /Германия/, Микяй отстъпи във втората среща на Вахе Матинян /Армения/. За да стигне до третото място трябваше да преодолее борци на изключително силните школи на Грузия и Украйна, допълват от клуба.

Другият представител на СКБ „Димитровград“ Димитър Иванов в кат. 54 кг. започна с победа в първи кръг срещу представителя на Румъния Серджу Константин, след това надви Владислав Вагнер от Германия, но на четвърт финал бе спрян от изключително силният украинец Андрий Яценко, който е призьор от Европейски и Световни първенства. След като Яценко стигна финала, Митко имаше шанс през репешажите да стигне до битка за медал. Той се възползва като победи Мисерере /Франция/ и в борба за бронза се изправи срещу азербайджанеца Вургун Алиев. За съжаление загуби по точки и остана пети в крайното класиране.

Тимът на България също остана пета в борното класиране от общо 33 страни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button