Регион

И „Ройтерс“ ще си плати, за да снима огнени ритуали в Рабово

ЛимецЗа пета поредна година самболовското село Рабово ще е домакин на Фестивала на хляба. Проявата, която тази година ще се проведе от утре до неделя, ще бъде заснета от Агенция „Ройтерс“.

За първи път през тази година ще бъде въведена и такса за заснемане на възстановките. За медии и други организации, тя е в размер на 50 лева.

Обикновените граждани ще трябва да заплатят 10 лв. За да получат правото да използват за снимки личните си фотоапарати, камери или мобилни телефони.

През първия ден от фестивала ще се проведе международен пленер. В събота ще е възстановката на жътвата. Харманът ще бъде овършан, а зърното – отвято. Гостите ще могат да видят пътя на хляба от лимец – от жътвата на полето, през смилането на брашно, замесването на тестото и изпичането му. Следобед в събота ще се проведе втората част от международния пленер, а същия ден ще бъдат обявени победителите в конкурса за най-качествен продукт от лимец. Призовете са в три категории. 

В неделя ще се състои работната среща на асоциация „ЛИМЕЦ“, която обединява производители, преработвателни и изследователи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button