Регион

15 000 лв. за 66-тия рожден ден на Димитровград

Програмата15 000 лв. са заделени от общинския бюджет за празничната програма на Димитровград по случай 66-тия му рожден ден.

Това съобщи пресаташето Кремена Борисова, която уточни, че се разчита и на спонсори. Припомняме, че в предишни години програмата излизаше близо 100 000 лв.

Празниците ще продължат 13 дни – от 22 август до 3 септември. През първата седмица ще са спортните събития. Тук основен акцент е провеждащото се за пръв път състезание по колоездене на 69 км. за „Купа Димитровград“. В него ще участват отбори от цялата страна. Ще има още турнири по футбол на малки врати, тенис на корт, плажен волейбол и плуване.

Предвиждат се и редица изложби в Историческия музей, галерия „Петко Чурчулиев“ и на открито по проекта АТРИУМ. Възможност за изява ще имат и фолклорни колективи от общината, както и занаятчии.

На 31 август идва ред на рокерите от мотоклуб „Викингите“, които първо ще направят почетна обиколка на града, а след това ще има „Stunt show“ по мото-акробатика и каскади. Купонът ще продължи на басейн „Раковски“ с концерт на групите „P.I.F.“ и „8 метра в секунда“. За същия ден е планиран „Празник на нимфите и Афродита“ край с. Каснаково.

Латино фиестата с Алфредо Торес ще залее града на 1 септември вечерта. За карнавала се очакват 30 професионални танцьори, както и над 200 младежи от формации от цялата страна.

Кулминацията на празника е на 2 септември, когато димитровградчани ще бъдат забавлявани от ансамбъл „Пирин“ и Acoustic Beatles project.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button