Регион

Таксиджия осуети телефонна измама за 8 бона

Телефонна измамаТаксиметров шофьор и свиленградски полицаи предотвратиха телефонна измама за близо 8000 лв.

Вчера в 10 часа на домашния телефон на 85-годишна свиленградчанка позвънил мъж, представил се за хирург, съобщиха от пресслужбата на полицията. Мнимият лекар заявил на старицата, че дъщеря й е претърпяла катастрофа и са необходими пари за лечението й. Уплашената майка изтеглила от банка наличните си 7950 лв.

Около 14 часа пред дома й на ул. „Захари Зограф“ пристигнало такси и тя предала парите на шофьора. В хода на разследването станало ясно, че таксиметровият водач бил нает от мъж представил се за арендатор по телефона. Шофьорът трябвало да вземе „документи“ и да ги занесе в Русе. За целта щели да му платят 450 лв. 56-годишният шофьор обаче се усъмнил в пратката и сигнализирал в полицейското управление.

Това е вторият случай, при който старицата става жертва на телефонна измама. Преди година жената била измамена със 100 лв. Сега парите са върнати с протокол на собственичката. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button