Регион

Сталевци ще имат надлез догодина

СталевоЖителите на димитровградското село Сталево ще могат да се поздравят с надлез, който ще им осигури пряк достъп до плодородните им земи, следващата година. Така ще се сложи край на неудобството на сталевци да изминават по 10-15 километра през съседното село Ябълково, за да стигнат до нивите си.

„Това е най-плодородната земя и хората много разчитат на нея.“, коментира кметът на Сталево Панчо Панушев. В края на миналата седмица той, председателят на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров и депутатът от Коалиция за България Смиляна Нитова са се срещнали със заместник – министърът на транспорта Антон Гинев, който ги е уверил, че надлез ще има.

Сталево ще има надлез догодина Жителите на димитровградското село Сталево ще могат да се поздравят с надлез, който ще им осигури пряк достъп до плодородните им земи, следващата година. Така ще се сложи край на неудобството на сталевци да изминават по 10-15 килеметра през съседното село Ябълково, за да стигнат до нивите си. "Това е най-плодородната земя и хоратат много разчитата на нея.", коментира кметът на Сталево Панчо Панушев. В края на миналата седмица той, председателят на Общински съвет - Димитровград Стефан Димитров и депутатът от Коалиция за България Смиляна Нитова са се срещнали със заместник - министърът на транспотра Антон Гинев, който ги е уверил, че надлез ще има. Преди това трябвало да се извърви една недълга административна процедура като се отчуждят имотите, през които бъдещият надлез ще мине. "Оказа се, че проблемът не е толкова сложен. Имаме документ, който кметът на Димитровград трябва да подпише. Това е Задание за проектиране, изготвено от Национална комания железопътна инфраструктура", коментира Стефан Димитров. Потърсен за коментар градоначалникът Иво Димов обясни, че кметството води вече 5-месечна кореспонденция с Министерството на транспрота и Железопътна инфраструктура. "Постигнали сме договорка за изграждане на надлез в района на Сталева. В тази връзка са ни изпартили необходимите докуминти. Предстои до седмица да издадем Задание за проектиране на надлеза", обясни Иво Димов. По думите му до месец - месец и половина етапа на проектиране ще приключи и може да се пристъпи към следващата стъпка - отчуждаването на имотите. Ако всичко върви по план строителството на чакания надлез ще стартира напролет.Преди това трябвало да се извърви една недълга административна процедура по отчуждаване на имотите, през които бъдещият надлез ще мине. „Оказа се, че проблемът не е толкова сложен. Имаме документ, който кметът на Димитровград трябва да подпише. Това е Задание за проектиране, изготвено от Национална комкания железопътна инфраструктура“, коментира Стефан Димитров.

Потърсен за коментар градоначалникът Иво Димов обясни, че кметството води вече 5-месечна кореспонденция с Министерството на транспрота и Железопътна инфраструктура. „Постигнали сме договорка за изграждане на надлез в района на Сталева. В тази връзка са ни изпратили необходимите документи. Предстои до седмица да издадем Задание за проектиране на надлеза“, обясни Иво Димов.  По думите му до месец – месец и половина етапа на проектиране ще приключи и може да се пристъпи към следващата стъпка – отчуждаването на имотите. Ако всичко върви по план строителството на чакания надлез ще стартира напролет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button