Хасково

Жители на кв. „Възраждане“ се жалват от ромските сватби

СесияЖители на хасковския квартал „Възраждане“ са написали жалба до кмета на Хасково, чрез която искат да бъде променена наредбата за обществения ред и да бъде забранено да се вдига шум. Поводът са ромските сватби в квартала. Те занесли писмото си в офиса на ГЕРБ, а зам.-председателката на общинския съвет Евгения Ангелова го предала на градоначалника. Това пък стана повод за негова реч от трибуната на местния парламент днес.

Тенденцията общински съветници да организират подписки и да ги предават по нерегламентиран ред е предизборна, каза Георги Иванов. Според него всеки общински съветник може да предприеме нещо, особено когато става въпрос за промяна на наредба. Иванов призова общинските съветници да се си измиват ръцете с него.

По-късно той допълни, че ако писмо и подписка бъдат входирани по надлежния ред в общинската администрация, те ще бъдат разгледани, но не било в реда на нещата съветници да му предават копия от жалби на ръка.

От пресцентъра на ГЕРБ изпратиха жалбата до медиите. В нея жителите на кв. „Възраждане“ определят ситуацията си като „ад под небето“. Всеки ден от седмицата те ставали свидетели на шумни ритуали, а полицията не се отзовавала на сигналите им, тъй като шумът бил през деня.

В отделно писмо, отново изпратено до ГЕРБ, жители на ул. „Изток“ искат тя да бъде асфалтирана.

Вижте жалбата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kalina
kalina
26.10.2013 1:07 1:07

циганският терор над стотици хасковлии от тези квартали е нопоносим. кметът толерира циганите, защото те го избират. на полицията изобщо не й пука. и посред нощ да им се обадиш, те не идват, защото ги мързи и защото ужасно ги е страх от циганите. ужасно ги е страх, тях, полицаите, „защитниците на реда“. а българите – да си се мъчат – на кой му пука.

kalina
kalina
26.10.2013 1:16 1:16

най-важното за вас хора, е да бачкате яко, за да изкарате пари за заплатите на полицаите, а също така и за непоносимо високите данъци и такси на мъчително несменяемия кмет на града, тоест за хората , на които не им пука изобщо за вас. а колкото до това, че след изтощителния работен ден диви орди от развилнели се цигани ви надуват главите, така че да не можете да спите и да нямате миг покой, проблемът си е ваш. дерзайте, граждани.

Back to top button