Регион

КЗК пак поряза Димитровград за боклука

КметКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на кмета на община Димитровград, с което е открита обществена поръчка по „договаряне без обявление“ за сметопочистването на града.

Става въпрос за подписано допълнително споразумение за 1 г. с „Неотитан“. Това се наложи, защото договорът им с общината за сметопочистването на Димитровград изтече и в началото на август бе обявена нова обществена поръчка. Целта на споразумението е общината да продължи да се почиства докато трае процедурата по новата обществена поръчка.

Производството на КЗК обаче установило, че не са налице основанията, предвидени в Закона за обществените поръчки, които да обосноват откриването на процедура на договаряне без обявление. Така от комисията считат, че в случая не ставало дума за извънредна ситуация и че решението на кмета следва да бъде отменено като незаконосъобразно.

Това е пълно безумие. Ще обжалвам решението на КЗК пред Върховния административен съд (ВАС). В случая аз трябваше да направя предоговаряне, защото не мога да оставя Димитровград заровен в боклуци докато трае обществената поръчка“, заяви за Haskovo.info кметът Иво Димов. Той изрази надежда, че ВАС ще отмени решението на КЗК. Според градоначалника за сега няма опасност Димитровград да остане без фирма за сметопочистване и допълни, че той няма да допусне това да се случи.

Haskovo.info припомня, че с друго свое решение от 4 ноември КЗК отмени и решението на Димов за откриване на процедурата за обществена поръчка за сметсъбирането, сметоизвозването и чистотата на общината. Мотивити на комисията бяха, че има незаконосъобразни и дискриминационни условия в документацията за участие. Тогава кмета заяви, че няма да обжалва пред ВАС това решение и ще поправи обществената поръчка преди да я обяви наново.

И в двата случая жалбоподатели пред КЗК са фирмите „Грийн партнърс – БКС“ и „Волф милениум“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button