Регион

Баща и син загинаха в дома си от мизерия, глад и измръзване

Жеко МарковНай-възрастният жител на община Любимец – 101-годишният Жеко Марков от село Лозен и 80-годишният му син Костадин са били намерени мъртви в дома им, съобщи за Haskovo.info кметът на селото Ангел Гинев.

Труповете на двамата мъже са открити вчера. Сутринта местният инкасатор минавал да засече водомерите, но никой не му отговорил и се усъмнил. Около 11:00 часа позвънил на кмета на селото и двамата заедно отишли в дома на дядо Жеко. Когато отворили вратата останали ужасени – в стаята на земята лежали два трупа.

„Веднага се обадих на местния фелдшер, който дойде и констатира смъртта. По думите му двамата мъже са били мъртви от няколко дни„, обясни кметът на Лозен. Ангел Гинев уведомил полицейските служители. На място била изпратена група дознатели. Дошъл и съдебният лекар д-р Христо Еленски.

Жеко МарковТелата на двамата мъже били откарани за аутопсия в Съдебна медицина в Хасково, където са и в момента.  

Жеко Марков и синът му са кореняци лозенци. Най-възрастният  жител на община Любимец от години бил вдовец, а синът му – ерген. Хората в селото разказват, че за последно са видели Костадин в събота в центъра на Лозен, а баща му предвид възрастта му бил трудноподвижен и много рядко го виждали навън.

Хората в селото определят смъртта на двамата мъже като мистерия, защото не могат да си обяснят как е възможно баща и син да починат едновременно.

Началникът на Областната дирекция на МВР комисар Ангел Цанков обясни, че според резултатите от аутопсията двамата мъже са починали от мизерия, глад и измръзване.

Отбелязването на 100-годишнината на дядо Жеко през 2012 година се превърна в истинско събитие. Вижте видео репортаж от честването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button