Регион

Ремонтът на Капитан Андреево приключва най-рано през лятото

Ремонт на Капитан АндреевоМащабният ремонт на граничен пункт „Капитан Андреево“ отново е с удължен краен срок. Засега той е до лятото. 

Реконструкцията на пункта започна през ноември 2012-та година и трябваше вече да е приключил. На няколко пъти проблеми спъваха работата на строителите. След ремонта пунктът трябва да придобие европейски вид, а капацитетът му да бъде увеличен двойно.

Заради реконструкцията на „Капитан Андреево“ в края на миналата седмица всички трасета за влизащи товарни автомобили са били затворени, а платната на изход е трябвало да поемат целия трафик в двете посоки, който е около 400 камиона на смяна.

Ремонт на Капитан АндреевоЗаради забавянето през уикенда, когато движението традиционно е по-засилено, започнаха да се трупат опашки, които преди два дни стигнаха над 15 километра.

Заради проблемите по спешност е постигната договорка строителите да затварят платната поетапно, а не на куп. Така капацитетът на обработка е възстановен, но за сметка на шофьорите, на които се налага да обикалят стотици метри по различните гишета.

След ремонта се очаква да бъдат отворени 8 ленти на входящи товарни автомобили, където да бъде обработвана информацията от стъпването на кантара, митническия контрол и преминаването, което би трябвало да реши завинаги проблемите със задръстванията на границата.

Днес на „Капитан Андреево“ се провежда тристранна среща, на която трябва да бъдат обсъдени проблемите.

 Ремонт на Капитан Андреево  Ремонт на Капитан Андреево
 Ремонт на Капитан Андреево  Ремонт на Капитан Андреево
 Ремонт на Капитан Андреево  Ремонт на Капитан Андреево

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button