Регион

За първи път хващат 15.5 кила кокаин на таблетки

Кокаин15.5 кг. таблетки, съдържащи кокаин, откриха митническите служители на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Опитът за контрабанда на високорисковото наркотично вещество е бил пресечен при влизане от Турция в България на джип с холандска регистрация. По метода на „анализ на риска“ превозното средство е отклонено за рентгенов контрол, при който митническите инспектори установяват необичайна плътност на газовата бутилка на автомобила.

След демонтиране и разрязване на газовата бутилка митническите служители откриват найлонов чувал, пълен със светлосини таблетки с общо тегло 15.5 кг. При изследванията с полеви наркотест се оказва, че таблетките съдържат наркотично вещество, чиято структура следва да се уточни в специализирана лаборатория.

По експертна оценка, стойността на подобни пратки варира в диапазона 500 000 – 1 500 000 лева по цени на съдопроизводството.

Митническите инспектори коментират пресечения опит за пренасяне на кокаин в таблетки като уникален. Това е първи такъв случай в практиката на дългогодишни митнически служители на пункта.

Автомобилът и шофьорът, холандски гражданин, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ агент от Териториална дирекция на ДАНС – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button