Регион

Огнеборците от „Петър Берон“ спечелиха купата на Свиленград, момичетата също златни

Огнеборци, архивПриключи първото състезание на младежките противопожарни отряди за купата на Свиленград. Трофеят спечелиха учениците от свиленградското училище СОУ „Д-р Петър Берон“, които са и републикански шампиони за миналата година.

Въпреки капризите на времето, за пореден път 130 млади огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения. В първото издание на турнира за купата на Свиленград надпреварата бе между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията.

Очаквано първото място в комплексното класиране завоюва отборът домакин от „Петър Берон“. Републиканските шампиони показаха високо майсторство и истинска отборна игра. Плътно зад първенеца застанаха учениците от пловдивското спортно училище „Васил Левски“. Само малшанс попречи на сребърните медалисти да обърнат резултата в своя полза. Трети в комплексното класиране останаха момчетата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч. Те се „заканиха“, че ще търсят реванш на предстоящите републикански състезания.

Изненада поднесе вторият отбор на Свиленград, съставен само от момичета на възраст от 12 до 16 години. В дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ младите дами безапелационно победиха, участващите момчета и заслужиха златните си медали.

Гости на състезанията бяха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, замкметът на Свиленград Мария Костадинова, началникът на пожарната в Одрин Айдън Бачкак, председателят на Асоциацията на пожарникарите в Турция Емин Пехливан и началниците на ОУПБЗН Хасково, Пловдив и Бургас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button