Регион

Разделиха Димитровград на две до Нова година

НадлезДимитровград остана разделен на две за автомобилния трафик поне до Нова година.

Това стана днес със затварянето на движението по жп надлеза до Водната кула. Причината е започналото разрушаване на съоръжението, което се прави във връзка с реконструкцията и модернизацията на жп линията Пловдив-Свиленград. Там ще бъде изграден нов жп надлез, който ще е по-висок за да минават влаковете под него. По план ремонтът трябва да продължи 7 месеца.

Затварянето на моста очаквано предизвиква и хаос в автомобилното движение. Сега единственият начин колите да стигнат от единия край на града до другия е по околовръстния път, което е с 4 километра повече.

НадлезЗа пешеходците от вчера е пусната пасарелка в района на неделния пазар, която е оборудвана и с асансьори. Предстои и завършването на втори покрит пешеходен мост зад полицията. Димитровградчани ще могат да преминават жп линиите и през жп подлеза на гарата.

Шофьори днес се оплакаха, че и една голяма част от града е разкопана заради продължаващото изпълнение на така наречения воден цикъл.

Кметът Иво Димов призна, че най-неприятното е застъпването на двата проекта. Градоначалникът очаква при нормално финансиране водния цикъл да бъде завършен до 15 юли.

„С магическа пръчка няма как да се случат нещата, трябва да го изтърпим, така или иначе това съоръжение ще даде възможност в бъдеще да се облекчи трафикът“, заяви Иво Димов.

Надлез   Надлез
 Надлез  Надлез
 Надлез  Надлез

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
29.05.2014 18:28 18:28

Браво Иво и без диплома си в пъти по добър от предшествениците си.

dasdsa
dasdsa
30.05.2014 11:07 11:07

a kmeta na haskovo kakvo pravi? stroi samo kafeneta

dfdf
dfdf
30.05.2014 15:02 15:02

Bravo na kmeta na Dimitrovgrad,ne e kato na6iq ujundjovec smotan

Back to top button