Регион

400 000 контрабандни цигари в камион спипаха на границата

Цигари400 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

ЦигариТоварният камион МAN с турска регистрация, управляван от турски гражданин, е пътувал от Турция за Германия и Холандия. По документи камионът е превозвал автомобилни части и принадлежности.

Въпреки представените редовни документи, митническите служители на пункта селектират превозното средство за проверка. При нея става ясно, че в товарното помещение има кашони, които визуално не съответстват на превозваната стока.

Митническите служители установяват, че това са 40 мастербокса с общо 400 000  къса цигари, всички от марката „Ashima“ и без бандерол.

Дължимият акциз за откритите цигари е в размер на 74 900 лв.

Цигарите и камионът са задържани. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница „Свиленград“ под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

На шофьора, 43-годишен турски гражданин с инициали К. К., е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button