Регион

„Галаксико“ сред посланиците на културата в Италия

ИлюстрацияДимитровградският денс център „Галаксико“ ще е един от посланиците на българската култура в Италия през 2015 г.
 
Това стана факт след като танцьорите на хореографа Тихомир Митев спечелиха гранд при за цялостно представяне на националния фестивал „Път към славата“ в столичната зала „Средец“. Организатори са фондация „Кърнолски“ и Синдиката на българските учители. 
 
Като награда за отличното си представяне димитровградчани имат възможност да участват на фестивала „Орфео“ във Венеция, който ще е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.  
 
Организаторите ще поемат 25% от разходите на танцьорите, а фестът е от 8 до 14 септември.
 
За първото си място Джорджия-Рая Влахова печели участие на фестивал в Малага, Испания и поемане на 20% от разходите. Същата награда получиха Златомир Колев, Ивайло Янев и дуетите Бояна Иванова – Ивайло Янев и Ясмин Кирилова – Ива Калицова. Ясмин може да участва и на „Орфео“.
 
Тихомир Митев пък заслужи специален диплом за най-висок професионализъм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button