Регион

Автомобил, тапициран с контрабандни цигари, задържаха на границата

ЦигариЛек автомобил, тапициран с контрабандни цигари, задържаха на българо-гръцкия ГКПП „Капитан Петко войвода“ служители от мобилни митнически групи към Централно митническо управление.

Цигарите са открити във влизащ в страната от Гърция лек автомобил „Опел Астра“ с турска регистрация, управляван от мъж с българско гражданство, който пътувал със своя позната. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в естествените кухини на колата, както и в личния багаж на шофьора, са открити 678 кутии цигари от марката „Akhtamar“, всички без акцизен бандерол.

От обясненията на мъжа става ясно, че е закупил безакцизните цигари от Турция, но е избрал обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити от митническите служители при проверка.

Цигарите са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button