Регион

Ловят контрабандни цигари и с митничарски кучета

КучеБлизо милион контрабандни цигари са задържани на МП „Капитан Андреево“ през последните десет дни, съобщават от Агенция „Митници“.

КучеВ помощ на служителите от „Митническо разузнаване и разследване“, „Борба с наркотрафика“ и мобилни групи към Централното митническо управление, които провеждат специализирани акции на пункта срещу контрабандата на цигари, са включени и три митничарски кучета, обучени за откриване на тютюневи изделия.

При един от случаите при щателна митническа проверка на пристигащ от Турция лек автомобил „Рено Лагуна“ с българска  регистрация, митничарско куче откри 403 кутии цигари от марките „LM“, „Karelia“ и „MM“ без бандерол, укрити в три специално изработени тайници. При други два случая специално обучените кучета откриха в леки автомобили „Мерцедес“ с българска регистрация 7 тайници, напълнени с 445 кутии контрабандни цигари „ММ“.

Цигарите са иззети. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, както и за използване на превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
семаи дурсун
семаи дурсун
19.06.2015 16:27 16:27

Тия цигари ги пушат най-откъсаните хора! И на тях посяга алчната държавна машина! Няма ли кучета за мнооооого по-вредните Е-та в храните? Или производителите си плащат и няма проблем, чу ни тровят, разболяват и убиват!

Back to top button