Регион

Търсят ромски медиатор в Димитровград

ИлюстрацияСвободно място за трудов посредник – ромски медиатор към димитровградското бюро по труда обявиха от Агенцията по заетостта.

Минималните изисквания към кандидатите са: да бъдат регистрирани като безработни в бюрото по труда, да се самоопределят от ромски произход, да владеят и упражняват ромския език, да имат минимум средно образование и компютърни умения.

Допълни знания и умения: да познават и се ползват с уважение от представителите на ромската общност в населеното място, като предимство имат препоръчани лица от местни ромски лидери и организации, да имат опит в решаването на проблеми сред общността, да притежават добри комуникативни и организаторски умения и способност за планиране и организиране на дейността си.

Сред основните дейности и задължения: идентифициране на неактивни и обезкуражени лица на пазара на труда от ромски квартали, провеждане на индивидуални и групови срещи, информационни кампании, индивидуален подход в работата с младежи до 29 г., хората с увреждания и другите лица от неравностойните групи.

Работното време е на 8 часа, а основното месечно възнаграждение е 400 лв. за наетите със средно образование и 450 лв. за висшистите и допълнителни възнаграждения по минимални размери, установени в Кодекса на труда и в нормативните актове по неговото прилагане.

Подборът ще се проведе на два етапа: допускане по документи и интервю. Срокът на подаването на документите е 10 дни от датата на публикуване на съобщението на сайта на Агенцията по заетостта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button