Регион

Пожарната в Симеоновград празнува 30-годишнина, Спасов с награда от министъра

ПожарнаПротивопожарната служба в Симеоновград навършва 30 г.

Инициатора за създаването й е Господин Тенев. С помощта на местните предприятия – завод „Хебър“, фабрика за спортна екипировка „Марица“, кооперация „Сара“ и АПК – Симеоновград е създадена структурата на единната противопожарна служба Симеоновград с щат – 1 началник и 16 пожарникари.

С постановление на Министерски съвет от 20 март 1993 г. всички щатове са одържавени  и се създава държавна структура в рамките на Районна противопожарна служба – Симеоновград.

Броят на държавните служители се запазва през годините в почти същия състав и досега. Районната служба разполага с два противопожарни автомобила за силно пресечен терен.

Днес екипът на Районната служба тържествено отбеляза професионалния празник на пожарникарите и спасителите в България както и юбилеят си. Официални гости на тържеството бяха кмета на Симеоновград и представители на общинска и държавни администрации.

За безукорно поведение, проявена инициативност, постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения и по повод професионалния празник на служителите на ГДПБЗН министърът на вътрешните работи награждава с „почетен знак на МВР – III степен“ главен инспектор Слави Спасов – началник на РСПБЗН – Харманли към РДПБЗН – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button