Регион

Слънчевата ферма в Тънково ще кани туристи

ИлюстрацияСелски туризъм ще развива в Тънково кърджалийката Михаела Кирчева. Тя е сред победителите във втория  конкурс, обявен от Център Ринкър към столичната фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Кирчева, която е регистриран земеделски производител и консултант по екотуризъм, спечели безвъзмездно стартово финансиране и едногодишна помощ от специалисти в сферата на маркетинга и финансите. Тя ще вложи средствата в „Слънчевата ферма“ за отглеждане на зайци и производство на биотор в Тънково. Фермата ще заработи активно още през пролетта. Идеята е тя да се превърне в място за любители на природата, които искат да надникнат в живота на село, да се докоснат до земята, да релаксират.

Сумата от 10 000 лв. ще бъде вложена и в изграждане на условия за детско и младежко образование. По достъпен и забавен начин децата ще научават как се раждат плодовете на земята, какъв е пътят на храните преди да бъдат сложени на трапезата. Идеята на Михаела Кирчева спечели финансирането в конкуренция с 95 проекта на млади хора от цялата страна, заложили на социалното предприемачество, което набира скорост и у нас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button