Регион

Тръгна изнесеното обучение на Бургаския свободен в Баните

ОбучениеБургаският свободен университет стартира изнесено обучение по три специалности в община Минерални бани. Този уикенд първите 22-ма студенти получиха своите студентски книжки лично от декана на техническия център в университета проф. Радостин Долчинков, съобщават от пресслужбата на кметството.

Както Haskovo.info писа обучението ще е задочно в събота и неделя, като семестриалната такса е 850 лв. Предлага се бакалавърска степен по специалностите компютърни системи и технологии, системно инженерство в индустрията и туризма и електроснабдяване и електрообзавеждане. Първите две години ще се учат общи дисциплини, а профилирането става в 3 и 4 курс.

ОбучениеТова е един социален проект с тенденция да задоволи нуждите на региона със специалисти в областта на техниката и технологиите. Центъра по информатика и технически науки е един от гъвкавите центрове на Бургаския свободен университет и той откликва на всякакви такива нужди на различни общини или региони, каза деканът на центъра проф. Долчинков.

Вече има записани 23-ма студенти, в най-скоро време очакваме да се запишат още 10 нови, а капацитетът ще е за 60 човека. Засега лекциите ще се провеждат в местен комплекс, а когато студентите станат повече, на етаж от училището в Минерални бани. За студентите, които са от други населени места има предвиден хотел и храна. Приемът е по документи, преподавателите ще са от Бургас, а официалното стартиране на занятията бе на 20 февруари. Проф. Долчинков сподели, че идеята за изнесеното обучение се е зародила в разговори с кмета на общината Мюмюн Искендер. Целта е да се задоволи нуждата на региона от такъв вид специалисти.

Имаме стипендии и награди за 20% от най-успешните студенти. Предлагаме гарантирани кредити по Закона за студентското кредитиране и задължително изучаване на чужд език за 4 семестъра. Предоставяме възможност за един семестър безплатно обучение за студентите в чужбина по Програма Еразъм, като дори им се плаща за това, обясни проф. Долчинков.

„Като видях студентските книжки и се зарадвах, защото това беше наша мечта от доста години насам, каза зам.-кметът Нуртин Сабри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бурхан Исмаил
Бурхан Исмаил
21.02.2016 16:42 16:42

Няма ли да предават уроците Тони Минкова и Веселина Бързева от Механото ,те са велики ,не знаеха основни закони , величини ама пишяха шестици.

11 б
11 б
21.02.2016 18:48 18:48

и двете са много откъсани ,само секс им е в главата,кухи лейки

135
135
21.02.2016 20:58 20:58

Osobeno g-ja Minkova, k*rvata na Mehanoto, izlaga se kato kifla s kolegi ot shkoloto, ne znam kakuv myj ima, ne vijda li kak mu slaga roga

Back to top button