Регион

Търсят европейско финансиране за доизграждането на оградата с Турция

ИлюстрацияИма шанс за европейско финансиране за доизграждането на оградата по границата с Турция. Това стана ясно от думите на Цветан Цветанов, председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на ГЕРБ, който направи инспекция на изградената досега ограда на територията на Хасковска област.

Цветанов заяви, че в Хасковска област са изградени 12 км ограда като 10 км са от тип А, 2 км са от тип Б и сега има забити колове в дължина от около 6 км. Остават още 12 км от започнатите, които да бъдат завършени до юни ако метеорологичните условия позволят.

За около 12 км няма осигурено финансиране. Затова сега се прави проектирането, за да се види колко ще бъде остойностено извършването на тези строително-монтажни дейности и едва тогава ще можем да говорим колко са средствата, които са необходими.

Цветанов допълни, че високопроходимата техника, която Великобритания ще дари на България е една допълнителна помощ, която ще бъде в облекчение за бюджета на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button