Регион

Кабеларките в Димитровград с ултиматум да се вкопаят до края на годината

ИлюстрацияКабелните оператори в Димитровград имат срок до края на годината да си вкопаят незаконните си въздушни кабели в земята.

Кметът Иво Димов вече изпрати писмо на четирите фирми в общината с кабелна мрежа.

„След като се запознах със състоянието на въздушните кабелни мрежи в общината реших, че същите следва да се преведат в съответствие с изискванията на действащата нормативна база, като за целта определям срок за доброволно изпълнение до 31 декември 2016 г.“, се казва в писмото.

При неизпълнение ще бъде образувано административно производство, съответстващо на разпоредбите от ЗУТ за принудително премахване на въздушно прокараните кабели. Разходите по премахването ще бъдат за сметка на нарушителите, ведно с наложените имуществени санкции, предупреждават от кметството.

Haskovo.info припомня, че в Хасково имаше няколко акции на РДНСК и кметството по премахване на незаконните въздушни кабелни мрежи. Те обаче бяха неефективни, защото след това фирмите отново си възстановиха въздушната мрежа от кабели. Глобите пък започнаха да падат в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.04.2016 13:35 13:35

Тая заповед предполагам, че не се отнася до Еском, защото те твърдяха, че навсякъде били изрядни, само в Хасково бившият кмет им пречел да си закопаят кабелите.

Ива
Ива
25.04.2016 13:53 13:53

Никъде по света го няма това, да висят кабели във въздуха, само при нас го има. Правилно е решението, да се премахнат тия въздушни кабели или да им се намери мястото.

Гражданин
Гражданин
11.05.2016 10:28 10:28

А какво прави община Хасково? Спи ли? Кога ще вземе да се спазва закон или за да не изпусме коалициния партньор Пеянков ще си затвори очите

Back to top button