Регион

Контрабандно сребро в тайници на BMW откриха на „Капитан Андреево“

Сребро2.313 кг. контрабандни сребърни накити в тайници на лек автомобил BMW откриха и задържаха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата с румънска регистрация е влизала в България от Турция. Шофьорът на автомобила е заявил пред българските митнически служители, че не внася стоки, валута или валутни ценности за деклариране. При извършената щателна проверка на автомобила, митничарите откриват в пригодени за тайници фабрични кухини по купето на колата, както и в личния багаж на шофьора пакети с  828 изделия от бял метал-пръстени, обеци, гривни, колиета и др. с общо тегло 2313 грама.

Извършената експертиза е установила, че иззетите накити са от сребро с висока проба 925. Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. Срещу шофьора на колата – румънски гражданин с инициали I. J. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.

Пет опита за контрабанден внос на изделия от злато и сребро разкриха митническите служители на МП „Капитан Андреево“ през последните дни при проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили. Задържани са 723,5 грама недекларирани златни изделия и 2313 грама сребро. Нарушителите са четирима български граждани и един чужденец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button