Регион

Свиленградските мажоретки с нов успех и квота за Европейското в Англия

МажореткиИ тази година мажоретният състав при община Свиленград се представи достойно и заслужено спечели квота за Европейското първенство по батън туърлинг и мажоретки, което ще се проведе през октомври в Кроули, Англия, съобщават от клуба.

МажореткиОт 9–те отбора участници в Държавното първенство по батън туърлинг и мажоретки в Шумен, само момичетата на Свиленград и Шумен бяха подготвили трудните композиции по правилата на Европейската федерация – Параден и Традиционал корпус. За първа година свиленградчанки участваха и в Ексхибишън корпус или така наречения „Батон хореография на място“. Те взривиха публиката със своята сложна хореогртафия, костюми, визия и излъчване.

МажореткиС танца си на песента „Изгрела е месечина“, момичетата накараха всички в залата да затаят дъх и да се насладят на великолепното изпълнение.

Всеотдайноста, вниманието и грижите, които момичета положиха към малкия отбор ги изведоха на челните позиции и се завърнаха със седем купи.

МажореткиТреньорката на СК „Изида-Свиленград“ Петя Карагьозова бе поздравена от старши треньора на националния отбор на България Мариола Спасова за силната и сложна хореография на танците и сподели, че работата на треньорите е много добре свършена, но остава техниката и чистото изпълнение, с което момичетата обещаха, че ще се справят.

Достойното изпълнение на смесения отбор на втора и трета възрастова група в категория традиционал корпус ги изкачи на стълбичката с първо място. С участието си във всичките категории свиленградчанки се завърнаха с общо седем награди 1 първо място, три втори и две трети места.

Треньорите Иванка Миткова, Петя Карагьзова и момичетата от състава благодарят на целия екип с който работят, на директорите на училищата, на директора на спортната зала, всички родители, спонсорите и общината.

 

Мажоретки   Мажоретки
 Мажоретки  Мажоретки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button