Хасково

20 000 волта ударили работника на Кенана, стабилизиран е

Строителният работник Осман, който вчера бе ударен от ток нас троеж в Хасково вече е стабилизиран, съобщиха за Haskovo.info от Инспекцията по труда.

При изграждане на скеле на вила на Кенана, Осман закачил с прът жиците, по които тече 20 000 волта ток. Мъжът е бил с ръкавици и това най-вероятно го е спасило. Двете му ръце и единия крак са обгорели, като той бе транспортиран по спешност в Клиниката по изгаряния в Пловдив. Днес негови колеги и шефът на строителната фирма му били на свиждане.

От Инспекцията по труда вчера започнаха проверка на случая. Осман, който е от стамболовското с. Лясковец, има трудов договор. Сутринта на работниците обаче не е бил направен инструктаж и заради това най-вероятно фирмата ще бъде санкционирана.

Иначе строежът е на 2.80 метра от жиците при минимално изискване от 2 метра. Строежът е законен и ще продължи, като към фирмата има предписание застрояването да се извършва от другия край, където е по-безопасно.

Ток удари работник на Кенана, транспортираха го в Пловдив с тежки изгаряния

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Себахтин Ахмед
Себахтин Ахмед
14.07.2016 18:54 18:54

Не знам кой е издал разрешително за строеж но минималното разстояние при напрежение на въздушната линияот 20 000 волта до 100000 волта за тази категория сгради е 4-четири метра.Може би защото собственика е шеф в ДФЗ и службата за съвети в земеделието.

Култура ми Янко
Култура ми Янко
15.07.2016 9:30 9:30

Никога не бих отишъл на гости в тази къща, камоли да живея там. И как може да си купиш точно това място, при положение, че: 1 е на най-тъпото от всички места на кенана, и 2 в близост до тези жици. Бих го взел само за без пари, и пак щях да го направя всичко др., но не и сграда. Примерно автобусна спирка – ха ха ха х аха! Какъв идиот трябва да си за да строиш там!

Back to top button