Хасково

Съдът пусна в Испания подсъдимия Кръстьо Кръстев

Хасковският окръжен съд уважи молбата на Кръстьо Кръстев, подсъдим по делото за смъртта на Борислав Марков, да напуска пределите на страната.

Това стана в края на поредното заседание от процеса, в който Емил Митев е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на Боби, а Кръстев е обвинен в подбудителство.

Кръстев има две деца в Испания, които иска да посети. С оглед на процесуалното поведение на подсъдимия, съдът уважи искането. Така Кръстев ще може да напуска България от 15 юли до 31 август тази година. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Днес бяха разпитани още свидетели по делото, както и съдебният лекар д-р Христо Еленски, който заяви пред съда, че е теоретично възможно част от раните по лявата ръка на Митев след боя в дискотеката малко след който Борислав почина, да са резултат от удар в зъбите му. Това обаче ще покаже тройната експертиза.

Както Haskovo.info писа криминалисти вече свидетелстваха пред съда за изтритите записи от охранителните камери в бара по време на побоя.

Haskovo.info припомня, че като частен обвинител бе конституирана майката на Борислав Веска Илиева, която заедно с жена му Таня Гълъбова са граждански ищци и искат кръвнина от 900 000 лв. от двамата подсъдими.

За следващото заседание, което ще е на 15 септември, ще бъдат призовани 11 от неявилите се днес свидетели, както и вещи лица.

Дело
Емил Митев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button