Хасково

Хванаха хероин за 4 млн. лева в машина за хляб и получателя на дрогата

33,5 килограма хероин са задържани в автобус на Капитан Андреево, а в последствие е заловен и получателят им. Стойността на наркотика е 4 милиона лева. За обявяването на находката в Хасково пристигна лично главният секретар на МВР Георги Костов, както и куп шефове на служби.

Хероинът е бил скрит в машина за хляб в автобус, който е проверен по време на съвместната акция на границата в края на миналата седмица. Превозваческата фирма е била изведена като рискова, тъй като част от автобусите й изчаквали проверките да приключат преди да влязат в България.

Разследващите решили, че няма да се задоволят с открития наркотик, а трябва да стигнат до получателя му. Така автобусът тръгнал по пътя си, но вече със специален екип вътре. Пратката трябвало да бъде получена в Кърджали, но последвала нова договорка и получателят пристигнал на автогарата в Хасково, където е задържан. Снимки от акцията изпратиха читатели на Haskovo.info.

heroin_190716_1

Днес Хасковският окръжен съд гледа мярката за постоянен арест на 35-годишния пловдивчанин Никола Проданов. Въпреки че доказателствата са косвени, съдия Стратимир Димитров постанови обвиняемият да бъде задържан за постоянно, тъй като разследването е в начална фаза и следващите дни са решаващи. Проданов има бизнес, свързан с производството на тестени изделия, обясни в съда адвокатът му Димитър Марковски.

Хероин
Никола Проданов

Другият задържан по време на акцията, 47-годишен от Шумен, е освободен и срещу него не е повдигнато обвинение.

Шофьорът на автобуса е обяснил, че е получил товара в Истанбул, стана ясно в съда. Той отрекъл да е знаел, че превозва наркотици.

По време на разследването са използвани и СРС-та. Действията продължават съвместно с международните служби, за да се стигне и до източника на пратката.

Хероин

Хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button